Faillissement Garcia blijft in stand, faillissementsgijzeling wordt opgeheven

García fue de nuevo detenido
September 20, 2016
La abogada sra. Valerie Maria nombrada también como sindico en la bancarrota del Sr. Eric L. Garcia.
January 7, 2017

Gisteren werd het verzet dat dhr. Garcia heeft ingesteld tegen zijn faillietverklaring behandeld. Tevens is hij gehoord over zijn faillissementsgijzeling.

De rechter heeft gisteren zelf mondeling uitspraak gedaan. De rechter heeft geoordeeld dat er summierlijk is gebleken dat dhr. Garcia opgehouden is te betalen waardoor zijn faillissement in stand blijft. Gelet op hetgeen dhr. Garcia naar voren heeft gebracht, is het aannemelijk geworden dat er geen sprake is van vluchtgevaar, waardoor de faillissementsgijzeling wordt opgeheven. Wel heeft de rechter duidelijk gemaakt dat als dhr. Garcia niet meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement hij weer het risico loopt in faillissementsgijzeling te worden genomen.