De heer Eric Garcia is tijdelijk in vrijheid gesteld

Despido del Sr. E. L. García como síndico de la quiebra del Banco Maracaibo N. V.
July 29, 2016
El sr. Eric García ha sido liberado temporalmente
September 16, 2016

Na bijna twee maanden in voorlopige hechtenis te zijn geweest, is op woensdag 14 september 2016 de voormalig curator in het faillissement van Banco Maracaibo N.V., de heer Eric Garcia, tijdelijk in vrijheid gesteld. Als voorwaarde is gesteld dat hij het eiland niet mag verlaten, dat hij zich niet schuldig mag maken aan een ander strafbaar feit en dat hij te allen tijde beschikbaar dient te blijven voor justitie.
De heer Garcia is dit jaar op 20 juni op de luchthaven van Curaçao aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht ongeveer 11 miljoen dollars te hebben verduisterd van de boedel van het faillissement van Banco Maracaibo N.V.
De zaak van de heer Garcia zal op 9 november 2016 pro forma worden behandeld.